napredna pretraga

Dragana Marinković
Biblioteka ''Dimitrije Tucović'' Lazarevac

Dragana Marinković (01.03.1981. godine, Beograd; državljanin Republike Srbije;  dragana.marinkovic@bibliotekalazarevac.org) je diplomirala 2005. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu, smer srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Završila je diplomske akademske studije-master i stekla zvanje Diplomirani filolog srpskog jezika i književnosti-master.

U Biblioteci “Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu zaposlena je od avgusta 2006. godine, 2007.  je položila  stručni ispit, a od  2011. radi na poslovima bibliotekara na Pozajmnom odeljenju za odrasle.

Aktivno učestvuje na konferencijama i stručnim skupovima u zemlji i regionu. Organizovala je i vodila brojne radionice sa predškolcima, prvacima, osnovcima i srednjoškolcima, aktivno učestvuje u organizaciji i realizaciji Festivala humora za decu,  koautor je nekoliko programa i kreativnih radionica za decu i mlade među kojima je najuspešnija bila „Gaga i Zoka Vam čitaju bajke“. Autorsku akciju „Razmena udžbenika“ je osmislila i sprovela tokom avgusta i septembra prethodnih godina uz velike pohvale, odziv i zahvalnost mnogobrojnih učesnika.

 

Može me opisati rečenica:

„To što si ti određeno je slučajem rođenja; ovo što sam ja delo je mene samoga“

Ludvig van Betoven

Moj moto je:

*Use your smile to change the world, don’t let the world change your smile.
Izradu portala
Šta da čitam podržalo
Ministarstvo kulture
i informisanja
Republike Srbije
Šta da čitam je jedinstveni portal za preporuke za čitanje knjiga koje su objavljene na srpskom jeziku. U radu portala učestvuje preko 30 javnih biblioteka iz Srbije.