Мој урнебесни приручник<br>о родитељима
Мој урнебесни приручник
о родитељима
издавач: Пчелица, Чачак, 2016.
број страна: 112
наслов оригинала:
Le livre qui fait aimer les livres meme a ceux qui n"aiment pas lire!
преводилац: Братислав Аџемовић

Ако желите одговор на питање како се твоји родитељи догодише теби и ти њима, односно како  да побољшате међусобну комуникацију и  разумевање, ојачате  поверење и подршку, ако бисте да се насмејете и добро забавите, онда је урнебесни приручник право штиво за вас. Ауторка Франсоаз Буше има двадесет двоје деце и јако „добро зна о чему пише“.

 

Књига је намењена деци али и њиховим родитељима. Интерактивна је, позива на разговор, увлачи читаоце у причу. Франсоаз „ћаска“ са децом о свакодневним, животним ситиацијама или конфликтима са родитељима по питању одевања, џепарца, бонтона, осамостаљивања, сексуалности, правилној исхрани, хигијенским  навикама, успеху у школи…

 

Сви досадни савети који „смарају“ децу и често имају контраефекат су претворени у карикатуре које својом бескрајном духовитошћу помажу деци да боље разумеју поступке својх родитеља. Поуке изречене кроз хумор не прозивају и не угрожавају децу па се лакше прихватају и усвајају. Текст који прати илустрације је сажет, личи на СМС поруке што га чини још занимљивијим за читање.

 

Родитељи, читајући књигу, могу да науче како треба разговарати са својим потомцима о многим важним стварима, да се подсете на оно што су заборавили или да коригују своје погрешне или уврежене ставове.

Одломак из дела

ПРАВА ДЕФИНИЦИЈА О РОДИТЕЉИМА

два људска бића (понекад потпуно чудна) код којих си се појавио једног дана, притом, тебе нико ништа није питао, који те воле више од свега и који су ти, понекад, јако напорни….Схватићеш да, чак и када ти досађују, то раде само да би ти био срећан.

 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.