Кад су се други пут развели моји родитељи
Кад су се други пут развели моји родитељи
издавач: Klett, Београд, 2018.
број страна: 159

Роман Кад су се други пут развели моји родитељи Радисава Милића је део првог кола Читалачког маратона издавачке куће Klett, чији је циљ да негује српску књижевност за децу и младе и мотивише младе од 11 до 14 година да читају.

 

Ана је девојчица чији су родитељи стално у свађи. Због различитих карактера њихових личности, често се препиру, а понекад заврше на суђењу за развод брака. Ана је на суђењу приморана да изабере са којим од родитељa ће живети, што јој јако тешко пада. У свој тој збрци увиђа колико су усамљени и решава да ствар преузме у своје руке и помири своје родитеље. У томе јој помаже Нађа, нова девојка њеног кума Алексе. Нађа и Алекса се свим силама труде да помогну Ани у њеној мисији – помирити родитеље.

 

Радисав Милић је рођен 1966. године у Kуршумлији. Дипломирао је на Kатедри за југословенске књижевности и српски језик на Филолошком факултету у Београду. Апсолвирао је на Теолошком факултету у Београду. Био је уредник издавачких кућа Klett и Интелект.

Одломак из дела

Нађа ме је позвала већ сутрадан. Тај телефонски позив ме је излечио од тешке ноћи са свакаквим сновима. Тата ми је рекао да сам свашта лупетала у сну. Помињала сам неке адвокате, суђење, неке нове прилике и љубав. Посебно је нагласио реч љубав, значајно ме гледајући и необично ломећи своју десну обрву.

 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.