Моја Индија
Моја Индија
издавач: ОРИОН АРТ, Београд, 2019.
број страна: 254

Тајанствену, величанствену земљу бурне миленијумске историје, магичних митова, чаробне природе, религије и раскошних светковина, упознао је, заволео и најлепшим речима у својој књизи „Моја Индија“ приказао аутор Иван Брзев, новинар, путописац и неуморни трагалац за непознатим бајковитим просторима старе и узбудљивим животом савремене Индије. Књига се састоји од великог броја фотографија и непознатих прича о најмногољуднијој држави на свету.

Пишући надахнуто и искрено, аутор нам попут мозаика открива Индију која је, иако оптерећена сиромаштвом и подељена кастинским друштвеним уређењем, за странце попут њега, харизматична животном радошћу увек насмејаних становника. Зато ова књига о Индији није обична монографија нити приручник за радознале туристе.

„Моја Индија“ је нежно, искрено ауторово сведочанство о људима Индије са којима се током живота сретао, сећање на прастаре индијске грађевине и традиционалне обичаје којима се често враћао. Читаоци ће моћи да открију многе призоре из живота и историје нама далеке, егзотичне и пријатељске земље, али и заувек запамте своје најдраже странице књиге „Моја Индија“.

Одломак из дела

„Индија је била и остала магично прелепа земља о којој сањам. Наравно, у боји. Сваки пут, када сам поново долазио, прибојавао сам се да ће се због нечега променити та моја идилична слика о лепоти разнобојне Индије. Није! Сваки нови боравак донео ми је нова, још лепша искуства и магијски шарене слике које носим у себи.“

„Таман када помислим да после свега што сам видео и доживео у Индији више ништа не може потпуно да ме запањи, одлазак у пределе ове велелепне земље које до тада нисам обишао, увере ме да грешим. Увек видим и спознам нешто потпуно ново, другачије и величанственије од свега што сам до тада имао прилику да обиђем.“

 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.