Born to run
ključne reči:
,
Born to run
izdavač: Laguna, Beograd, 2017.
broj strana: 620
naslov originala:
Born to run
prevodilac: Dejan Cukić

Muzička rok zvezda Brus Springstin, objavio je autobiografiju Born to run koja, po mišljenju mnogih, predstavlja suštinu rokenrola. Poslednjih sedam godina, ova legendarna rok zvezda se posvetila pisanju priče svoga života. Interesantno je istaći da je prevodilac ove knjige muzičar Dejan Cukić.

 

Autobiografija nosi ime po njegovom trećem studijskom albumu, koji je otvorio put ka njegovoj svetskoj karijeri. U ovom svom remek-delu, Springstin duboko analizira svoja iskustva, iznosi interesantne pojedinosti privatnog života, opisuje apsolutni vrhunac  svoje karijere. Iznosi svoja razmišljanja na temu muzike,  prijateljstva,  porodice, ljubavi. Priča o svojim ljubavnim teškoćama , nemogućnosti da dozvoli sebi da voli i bude voljen. Znatan deo autobiografije posvećen je njegovoj borbi sa depresijom i anksioznošću. Knjiga je obogaćena fotografijama od kojih neke nisu nikada viđene u javnosti.

 

Ovom knjigom autor se pridružuje spisku svojih kolega, poput Erika Kleptona, Kita Ričardsa, Nila Janga, Stinga i drugih koji su objavili svoje biografije.

Autor preporuke:
Odlomak iz dela

Neko me je potapšao po ramenu. Okrećem se i gubim u moru plavetnila čuvenih očiju. Glas sa džerzijevskim naglaskom kaže: „Bilo je krajnje vreme, klinac”. I Frenk Sinatra zazvecka ledom u čaši džeka danijelsa. Gledajući u kovitlac tamnosmeđe tečnosti, on šapuće: „ Zar to nije divno?“ Ovako sam upoznao „Predsedavajućeg”.

 

Izradu portala
Šta da čitam podržalo
Ministarstvo kulture
i informisanja
Republike Srbije
Šta da čitam je jedinstveni portal za preporuke za čitanje knjiga koje su objavljene na srpskom jeziku. U radu portala učestvuje preko 30 javnih biblioteka iz Srbije.