Kad su se drugi put razveli moji roditelji
Kad su se drugi put razveli moji roditelji
izdavač: Klett, Beograd, 2018.
broj strana: 159

Roman Kad su se drugi put razveli moji roditelji Radisava Milića je deo prvog kola Čitalačkog maratona izdavačke kuće Klett, čiji je cilj da neguje srpsku književnost za decu i mlade i motiviše mlade od 11 do 14 godina da čitaju.

 

Ana je devojčica čiji su roditelji stalno u svađi. Zbog različitih karaktera njihovih ličnosti, često se prepiru, a ponekad završe na suđenju za razvod braka. Ana je na suđenju primorana da izabere sa kojim od roditelja će živeti, što joj jako teško pada. U svoj toj zbrci uviđa koliko su usamljeni i rešava da stvar preuzme u svoje ruke i pomiri svoje roditelje. U tome joj pomaže Nađa, nova devojka njenog kuma Alekse. Nađa i Aleksa se svim silama trude da pomognu Ani u njenoj misiji – pomiriti roditelje.

 

Radisav Milić je rođen 1966. godine u Kuršumliji. Diplomirao je na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu. Apsolvirao je na Teološkom fakultetu u Beogradu. Bio je urednik izdavačkih kuća Klett i Intelekt.

Odlomak iz dela

Nađa me je pozvala već sutradan. Taj telefonski poziv me je izlečio od teške noći sa svakakvim snovima. Tata mi je rekao da sam svašta lupetala u snu. Pominjala sam neke advokate, suđenje, neke nove prilike i ljubav. Posebno je naglasio reč ljubav, značajno me gledajući i neobično lomeći svoju desnu obrvu.

 

Izradu portala
Šta da čitam podržalo
Ministarstvo kulture
i informisanja
Republike Srbije
Šta da čitam je jedinstveni portal za preporuke za čitanje knjiga koje su objavljene na srpskom jeziku. U radu portala učestvuje preko 30 javnih biblioteka iz Srbije.